Друкарня «Фактор-Друк» вийшла зі своїми послугами на видавничий ринок Європи

Найбільша книжково-газетна друкарня України «Фактор-Друк» виконала перше велике замовлення для європейського видавництва.
27 січня підприємство відвантажило 40 тис. дитячих книг німецькою мовою, надрукованих на замовлення австрійської видавничої групи.

Як повідомила генеральний директор «Фактор-Друк» Ольга Шаповал, з виконанням даного контракту компанія планує всерйоз закріпитися на європейському ринку.
Компанія не розголошує ім'я замовника і вартість контракту.
За словами О. Шаповал, переговори з австрійським видавництвом тривали кілька місяців, поки видавці не переконалися, що українська друкарня має всі можливості для забезпечення якісного та своєчасного виконання замовлення за конкурентними цінами.
«Найближчим часом ми розраховуємо вийти на щомісячний обсяг відвантажень в Австрію в кількості близько 50 тис. примірників. Ми також завершуємо переговори з видавництвом в Чехії про щомісячний обсяг виробництва до 100 тис. книг у твердій та 100 тис. книг в м'якій палітурках. Висока активність переговорів і розрахунків потенційних замовлень спостерігається також з видавцями з країн Скандинавії»,— сказала О. Шаповал.
За її словами, з виходом на європейський ринок компанія планує вже цього року компенсувати втрати на російському напрямку. Раніше на російський ринок припадало до 30% обсягу виробництва.

Друкарня почала системну роботу з європейськими видавцями в кінці літа, а продовжила на Франкфуртському книжковому ярмарку. Реальними конкурентними перевагами «Фактор-Друк» є співвідношення ціни та якості, прозорість бізнесу та клієнтоорієнтованість компанії.