Форум видавців у Львові: приємний післясмак

З 13 по 17 вересня Львівський палац мистецтв і понад 40 локацій міста охопив 24-й Форум видавців. За 5 днів львів’яни та гості міста мали можливість відвідати понад 900 культурних і освітніх заходів.
Друкарня "Фактор-Друк" традиційно прийняла участь у Львівському Форумі Видавців. Головний технолог нашої друкарні та керівник відділу додрукарської підготовки взяли участь в заходах в межах Форуму.
Заходи в різних локаціях Львова збирали читачів на дискусії, круглі столи та зустрічі з авторами. Загалом складалося враження, що весь Львів у ці дні перетворився на Форум видавців — адже більшість мистецьких подій у місті відбуваються саме в рамках цього великого культурного дійства. Події Форуму були розділені за принципом, який виправдав себе за останні кілька років, — на відвідувачів чекали 14 тематичних кластерів із широкою тематикою (Освіта, Креативні індустрії + Урбаністика, Бізнес, Жінка, Права людини, Стиль життя, Мови / переклади тощо).
Як вважають організатори Форуму, основна мета фестивалю — створення платформи для комунікації, яка в майбутньому призведе до «зародження абсолютно нових бачень».
Львівський Форум видавців сьогодні є обов’язковим пунктом вересневої програми для професійного співтовариства і важливим індикатором процесів, що відбуваються в книжковій сфері. Цьогоріч учасниками форуму стали 168 видавництв, його відвідали понад 1000 авторів, художників і діячів культури з 25 країн. Величезна кількість відвідувачів, довгі черги на автограф-сесіях і зустрічах із письменниками яскраво свідчать про те, що українська література розвивається, українці нею цікавляться, купують і читають книги.