Група компаній «Фактор» вклала понад 8 млн грн. в нове обладнання з виробництва книг у м’якій палітурці

Група компаній «Фактор», найбільший в Україні видавничо-поліграфічний комплекс, інвестувала більше 8 млн грн. у розвиток виробництва книг у м'якій палітурці.

У друкарні «Фактор-Друк» введена в експлуатацію автоматизована лінія з безшовного скріплення книг потужністю до 30 млн примірників на рік. Як зазначив президент компанії Сергій Політучий, німецька лінія Kolbus відрізняється від аналогів значною потужністю і рівнем автоматизації, а також наявністю станції для PUR-скріплення - новітньої технології, що дозволяє збирати сторінки в книгу з будь-яких матеріалів, включаючи пластик, а не тільки папір.

«Ми продовжуємо курс на формування унікального за рівнем свого устаткування поліграфічного комплексу, розуміючи, що лише так ми зможемо не тільки утримувати провідні позиції на національному книговидавничій ринку, а й успішно конкурувати, в першу чергу, з китайськими поліграфічними підприємствами, на європейському ринку», - зазначив він.
Сергій Політучий підкреслив, що нове обладнання придбано «з прицілом на Європу».

«За нашими маркетинговими розрахунками, головним замовником продукції книг у м'якій палітурці стануть саме європейські компанії», - зазначив він. Як повідомлялося, група компаній «Фактор» з метою диверсифікації географії збуту оголосила про намір активізувати роботу на європейському ринку.

Зокрема, у серпні делегація «Фактора» провела переговори в Польщі з десятком провідних видавництв і підписала за результатами поїздки кілька протоколів про наміри. Також було укладено партнерську угоду з однією з книготорговельних компаній, яка готова виступити агентом і поручителем «Фактора» на польському і загальноєвропейському ринках, а також забезпечити логістику в країнах ЄС. Наступним кроком в західному напрямку стане участь «Фактора» у Франкфуртському книжковому ярмарку в жовтні поточного року, де компанія вперше представить свої поліграфічні можливості.