Типографія «Фактор-Друк» відвідала Bologna Children’s Book Fair

Друкарня «Фактор-Друк» в особі Ольги Сергіївни Шаповал, генерального директора «Фактор-Друк» та Олексія Рощенко, начальника відділу міжнародних відносин, відвідала Bologna Children's Book Fair - 52-у Міжнародну виставку дитячої книги, яка проходила з 30 березня по 2 квітня 2015, в Італійському місті Болонья.

На виставкових холах, які складали більше 20 тис. квадратних метрів, розміщувалися стенди видавців майже з 70 країн світу. З 1963 року Болонський Дитячий книжковий ярмарок є провідним міжнародним заходом для декількох тисяч професіоналів. Щорічно тут зустрічаються видавці та представники друкарень, автори і літературні агенти, продавці та дистриб’ютори, перекладачі та бібліотекарі, ілюстратори та художники. Вони збираються, щоб обговорити і поділитися останніми новинами і тенденціями в світі книг та поліграфії, в галузі дитячої освітньої та розважальної продукції; щоб ознайомитися з кращими зразками дитячих видань; продати і придбати як перевидані твори класиків дитячої літератури, так і новинки книжкової індустрії; а також, щоб встановити перспективні ділові зв'язки та знайти нових партнерів. Цей ярмарок - прекрасний шанс обмінятися досвідом, поділитися контактами, знайти нові цікаві твори.

Ольга Сергіївна Шаповал та Олексій Рощенко провели ряд запланованих переговорів, зустрілися з існуючими клієнтами з Німеччини, Польщі, Австрії, Чехії, Нідерландів, Словаччини, Англії, а також ознайомили потенційних клієнтів друкарні з широким спектром її виробничих можливостей.

Болонська виставка продемонструвала, що сектор дитячої книги не переживає кризу, електронні книги в ній не витісняють паперові, а світовими лідерами залишаються французькі та скандинавські країни. Головним підсумком виставки став висновок про те, що книги, особливо дитячі, як і раніше становлять великий інтерес.