«Фактор-Друк»: новини та новинки

Найбільший в Україні поліграфічний комплекс повного циклу з виготовлення газетно-журнальної і книжкової продукції «Фактор-Друк» продовжує збільшувати виробничі площі та нарощувати потужності.

Сьогодні підприємство будує новий палітурний цех і склад готової продукції, закупило нову техніку: ниткошвейне обладнання, книговставочну лінію, а також офсетну машину CityLine Express — одну з останніх моделей, розроблених компанією Manugraph. Головна перевага цієї машини в тому, що вона дозволяє випускати одночасно як газетну, так і книжково-журнальну продукцію, а також оснащена посиленим фальцапаратом, що дає можливість друкувати книги А5 формату на офсетних паперах до 80 щільності включно. CityLine Express може одночасно друкувати від 8 повнокольорових до 16 двоколірних шпальт, її продуктивність становить 25 тисяч відбитків на годину!

«Сьогодні головними аргументами при виборі підрядника для видавця, як і раніше, є швидкість, вартість і якість, тому доводиться постійно не просто «високо тримати планку», але і піднімати її, випереджаючи вимоги замовників», говорить комерційний директор друкарні Андрій Францин.

Ще одна перевага CityLine Express в тому, що комплектацію виробничих вузлів машини можна змінювати в процесі роботи, переналаштування займає не більше години. А значить, це дозволить друкарні швидко адаптуватися під зміни на ринку друку.

До побудованого цеху переміститься частина палітурного устаткування, крім того, тут розташуються нові машини.

«Робиться це для більш економного виробництва і зменшення витрат на логістику між ланками виробництва. Тепер все 3 цехи будуть об’єднані для безперервного потоку напівфабрикатів і більш ефективного процесу виготовлення книг. У результаті планується збільшення випуску книг у твердій палітурці в 1,5 рази», говорить комерційний директор «Фактор-Друку».

«Ми стали на складний, але цікавий шлях безперервного вдосконалення, в рамках концепції «Бережливого виробництва» (lean production) і направили всі зусилля команди професіоналів на підвищення якості продукції при одночасному скороченні витрат, що дозволить нам займати лідируючі позиції на ринку ще довгі роки. Я впевнена, що наша проактивна позиція — це важливий фактор успіху», так прокоментувала політику підприємства виконавчий директор друкарні Тетяна Гринюк.

На сьогоднішній день парк обладнання друкарні забезпечує замкнутий цикл виробництва, на її потужностях друкуються кожна третя книга, кожна десята газета в країні. Більше 15 % продукції книжково-газетного комплексу «Фактор-Друк» становить друк книг для європейських замовників.