Як друкарня «Фактор-Друк» шукала натхнення на міжнародній виставці у Франкфурті – 2018

10-14 жовтня в німецькому місті Франкфурт-на-Майні пройшов 70-й міжнародний книжковий ярмарок — Frankfurter Buchmesse. Це з'їзд професіоналів, куди приїжджають налагодити контакти, ознайомитися з друкарськими інноваціями і тенденціями книговидавничого ринку. У виставці взяли участь 102 країни. Команда друкарні «Фактор-Друк» традиційно відвідала цей важливий захід і ділиться враженнями.

Комерційний директор друкарні "Фактор-Друк" Францин А.В .:

«На виставці в малій кількості були представлені друкарні зі Східної Європи та Азії на тлі яких ми вигідно відрізнялися в плані якості. Наша книжкова продукція європейського рівня, здатна задовольнити найвищі вимоги закордонного клієнта, при демократичній ціні. Однак, складно було підрахувати кількість учасників виставки від друкарень через те, що у багатьох був відсутній стенд і вони були присутні в якості гостей. Друкарня «Фактор-Друк» брала участь у франкфуртській виставці зі стендом, провела більше 30 зустрічей, уклала перспективні контракти, серед яких є велике американське видавництво.

Сподобалося, що на виставці були присутні наші давні закордонні та українські партнери, які разом з нами знайомилися з тенденціями європейського книжкового ринку і тут же обговорювали спільне створення майбутніх книг. Наприклад, на виставці був широко представлений інтерактивний формат книг, де за допомогою гаджетів, додатків або 3D пазлів, читачеві необхідно брати активну участь.

Хочеться відзначити стенд від України, який не був прив'язаний до символіки, а виконаний в європейському стилі. Дуже самодостатній. Ми також плануємо на наступний рік відвідати виставку з новим форматом стенду, яким спробуємо здивувати наших теперішніх та майбутніх партнерів.»

Зам. комерційного директора, керівник ЗЕД напрямки Вернигор Д.І .:

«Це моя перша поїздка на виставку до Франкфурта, тому що я тільки перший рік як керівник відділу ЗЕД на друкарні «Фактор-Друк». До цього я брав участь в книжкових виставках країн СНД, але вони не йдуть ні в яке порівняння з масштабним підходом і чудовою організацією виставки у Франкфурті. Була представлена величезна кількість видавництв, в тому числі і дрібних, тоді як участь на виставках в країнах ближнього зарубіжжя можуть дозволити собі здебільше великі гравці книжкового бізнесу. Також, здивували книгарні на вулицях Франкфурта, куди стояли довгі черги, які у нас можна побачити лише за фастфудом в вихідний день. У людей інше відношення до культури читання книг, для них це невід'ємна частина життя. Навіть на самій виставці була організована зона з газонами і фонтанами, де відвідувачі могли відпочити і почитати книгу. Багато безкоштовних подарункових матеріалів у вигляді сумок, значків, ручок, що на мій погляд відмінний рекламний хід для видавництв.

Ми повернулися з виставки не з порожніми руками, а привезли нові контракти і каталог покривних матеріалів для книг від закордонних виробників, які незабаром зможемо надати нашим партнерам.»

Генеральний директор «Фактор-Друк» Гринюк Т.А.:

«Виставка у Франкфурті — це перш за все місце сили і натхнення, після якого хочеться працювати ще краще, створювати щось нове, зростати, домагаючись нових висот. Креативні, абсолютно неймовірні за своїм технічним виконанням, стенди, душевні зустрічі зі старими партнерами і знайомство з новими, створило атмосферу яскравого свята, яке поглинуло нас на ці чотири дні у Франкфурті. І особливо було приємно, що перебуваючи далеко від дому, ми отримали позитивні відгуки від наших партнерів, які підходячи до нас на стенд і дякували за відмінну працю.»